Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség soha nem látott tagtoborzásba kezdett, ennek hivatalos baranyai nyitányát tartották február 9-én a KDNP Baranya Megyei Székházban.

A találkozón a szervezet vezetője Stágel Bence (aki az Országgyűlés legfiatalabb kereszténydemokrata képviselője) elmondta, hogy van igény egy keresztény szellemiségű ifjúsági közösségre, illetve hogy a keresztény szempont egyre inkább megjelenhet a hazai közéletben a fiatalok körében is. Ehhez a megfelelő fórumokat és lehetőségeket is biztosítják. Különböző munkacsoportok állnak fel, amelyekhez mindenki a saját beállítottsága szerint csatlakozhat.

Stágel Bence az IKSZ elnöke elmondta, hogy a KDNP-nek országosan komoly célja, hogy felkavarja az állóvizet, és erősítse a hiteles kereszténydemokráciát Magyarországon. A találkozón örömét fejezte ki amiatt, hogy az elmúlt időszakban a dél-dunántúli régióban is nagyon sok fiatal jelezte csatlakozási szándékát az IKSZ-hez. A résztvevő IKSZ-esek egyeztették, hogy Baranya, Tolna és Somogy megyékben milyen rendezvényekre kerül majd sor a “Szólj bele a közéletbe!” tagtoborzó kampány keretében.

Azt követően Gaal Gergely elnökhelyettes részletesen beszámolt az IKSZ elmúlt hónapokban végzett közéleti tevékenységeiről, majd Grób Gábor regionális alelnök ígéretet tett arra, hogy a “Szólj bele a közéletbe!” tagtoborzó kampány keretében az érintett három megyében minél több új IKSZ-es alapszervezetet alakítanak majd meg.

A KDNP Komlói Szervezetét Notheisz Gábor képviselte 8 fővel. Notheisz Gábor elmondta, hogy egy jól működő és lendületes szervezetet ismerhetett meg, ahol mind a szervezettségben, mind a munkamegosztásban sokat lehet tanulni a fiataloktól. Ez év szeptemberétől az IKSZ-en belül lehetőség nyílik a fiatalok számára egy budapesti képzésre is, ahová már van is jelentkező a komlói fiatalok köréből. A komlóiak pozitívumként értékelték, hogy a fiatalokat is bevonják a munkába, mindenki kaphat feladatot, lehetőségek nyílnak a hasznos időtöltésre, valamint hogy őszinte kommunikáció folyik.

Stágel Bence megerősítette, hogy a fiatalok aktívabb politikai szerepvállalására van szükség, érdekképviseletük erősítése érdekében fel kell emelniük szavukat közéleti kérdésekben is.

                                                                                                         (A KDNP Komlói Szervezetének közleménye alapján)