Fotó: archív

Lejátszotta első tétmeccsét a Bányász. Bár mi szereztünk vezetést, de végül a házigazda – az előző szezonban a 3. helyen záró – Szederkény 11-es párbajban jobbnak bizonyult.

 A labdarúgó Magyar Kupa megyei selejtezőjében, Szederkényben lépett pályára együttesünk.  Az első játékrészben több lehetőség is adódott játékosaink előtt, kapufát is lőttünk, ám ezek közül csak Biró tudott eredményes lenni. 17. percben szerzett góljával a szünetben még vezettünk.

Alig telt el 5 perc a második játékrészből, amikor a hazaiaknak sikerült az egyenlítés. Mivel több gól már nem született a találkozón, így büntetőrúgásokra került sor. Ebben a sötét mezes Szederkény volt pontosabb. Rázsics, Grassy és Mándity is betalált Herbert Roland kapujába, míg nálunk Erdős és Kis-Varga volt csak eredményes.

Magyar Kupa I. forduló:
Szederkény – Komló 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Rázsics 50.p., ill. Bíró 17p.
Büntetőkkel továbbjutott a Szederkény.

Szurkolóink beszámolója szerint a büntetőrúgások alatt a pálya öntözőrendszere bekapcsolt, ami kisebb riadalmat okozott. A nagy melegben a kedélyek lehűtésére mindenesetre hasznos volt.

Meglepetés is született a kupafordulóban. A bajnok Pécsvárad hazai pályán vérzett el a PEAC-cal szemben. További komlóiakat is érintő hír, hogy a több egykori játékosunkat is foglalkoztató Boda a 85. percben szerzett góllal ejtette ki az alacsonyabb osztályú Kétújfalut.