A Gagarin iskola és a felsőszilvási oktatási intézmény is nyert támogatást a Tesco áruházlánc zsetonos voksolásán.

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázati programjának 6. fordulójában két komlói oktatási intézmény is forráshoz jutott elképzeléseik megvalósításához. A vásárlók június 17. és július 14. között a Tesco áruházban elhelyezett gyűjtőkbe dobott zsetonokkal járulhattak hozzá a fejlesztéshez.

A Gagarin és a Felsőszilvási iskola a szigetvári birkózókkal szerepelt egy körzetben. Az eredményhirdetésnél kiderült, hogy a Gagarin iskola projektjére 11 313-an szavaztak, a második helyen a szigetváriak végeztek 6844 zsetonnal, míg a felsőszilvási szimpatizánsok 6563 zsetonnal segítették az intézményt.

A nyertes Gagarinban egy színes, interaktív képesség- és készségfejlesztő pályát szeretnének létrehozni az iskola folyosóin és közösségi terein, amellyel fejlődhet tanulóik téri tájékozódása, mozgáskoordinációja, problémamegoldó, tanulási és együttműködési képessége.

A felsőszilvásiak kerti pavilonok telepítéséhez kértek segítséget, amelyekben a természet közelében folyhatna a tanítás. Továbbá egy fűszerkertet szeretnének kialakítani, hogy megerősödjön diákjaik munka és természet iránti tisztelete.

A körzetek győztesei 400 ezer, a másodikok 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forint támogatáshoz jutottak az áruház jóvoltából terveik megvalósításához.

Az „Ön választ, mi segítünk” hatodik fordulójában országosan mintegy 3 millió zsetonnal voksoltak a Tesco vásárlói, a vállalat pedig több mint 42 millió forinttal járul hozzá az összesen 181 nyertes projektek megvalósításához.