Közel száz induló mérettette meg magát a Baranya Kupa 2019 négy gyorsasági szakaszán.

A autósport szerelmesei először a Kossuth Lajos utcán berendezett boxutcában, majd később a főutca, Tesco előtti szakaszán kialakított szlalompályán csodálhatták meg a rallye autókat, akik a „bemelegítést” követően versenybe szálltak a Hertz Kupáért.

Baranya Kupa prológ 2019 HD

A Baranya Kupa nyitányaként számos rally autót láthattak a komlóiak, ahogy szlalomoztak a Kossuth Lajos utcán felállított pályán a pénteki prológon.

Közzétette: Komlói Újság – 2019. július 26., péntek

A prológon Bareithné Benke Nikolett alpolgármester köszöntötte a komlóiakat. Kiemelte, mivel nemzetközi a Baranya Kupa mezőnye, így Komló híre messzebbre elérhet. A rallye kedvelőinek jó szórakozást kívánt, a városlakóknak pedig megköszönte a türelmet az útlezárások okán.

Három kategóriában – rallye2, pro+ és historic – futottak versenyt az idővel az indulók a Vasas, Mecsekpölöske, Hetvehely és Remeterét térségben kialakított szakaszokon.

Trencsényi Vince-Verba Gábor (Ford Fiesta R2)

Az abszolút győztesnek járó serleget rallye2 kategóriában Trencsényi Vince-Verba Gábor páros (Ford Fiesta R2), pro+ kategóriában Klausz Kristóf- Csányi Botond páros (Skoda Fabia R5), historic kategóriában Wirtmann Ferenc- Kerekes József páros (Ford Escort MK2) ragadhatta magához a célceremónián.