A győztes Pernecker Dénes balról a második

A megye több településéről érkezett horgász mérte össze tudását Mecsekpölöskén a Komlói Bányász Horgász Egyesület első egyéni feederező versenyén.

Jól „megágyazott” az egyesület a szombati horgászversenynek, hiszen a hét folyamán 11 q háromnyaras ponty került a Mecsekpölöskei tóba. Az így helyzetbe hozott 36 fős mezőnynek – és a tavat dézsmáló vidráknak, amennyiben indultak a viadalon – 6 óra állt rendelkezésére, hogy minél nagyobb tömegű fogással zárja a versenyt.

A tó a győztes szemszögéből

Ez többé-kevésbé sikerült is, bár most is voltak „nullázó” horgászok, a jó szektorokban akadt hal bőven – leginkább pontyok, dévérek és keszegek, de két amur is „beköszönt”. A verseny felénél rázendített zápor is megosztotta a mezőnyt, ami egyesek szerint meghozta, mások szerint elvette a halak étvágyát. Ezt támasztotta alá Kiss Attila, a KBHE versenyfelelőse, aki a verseny végén egy bográcsos ebédre is meghívta a résztvevőket.

Mindenesetre az értékelésnél sikeres versenyről beszélt Bugyi Sándor, a KBHE elnöke, amit a mintegy 125 kg kifogott hal bizonyít. A zsákmány természetesen a mérlegelést követően visszakerült a vízbe, tovább gazdagítva a közel 9 hektáros tó állományát.

A díjakat Bogdán László ügyvezető elnök és Papp István, Mecsekpölöske polgármestere adta át a legjobbaknak. Utóbbi köszöntőjében kitért a horgászegyesülettel ápolt gyümölcsöző kapcsolatra. Ennek eredménye az, hogy ápolt környezetben hódolhatnak szenvedélyüknek a horgászok a Mecsekpölöskei tónál. Reményét fejezte ki, hogy a következő esztendőben is sikerül a versenyt megrendezni.  

A Mecsekpölöske kupa vándorserlegét Pernecker Dénes vihette haza, a legnagyobb kifogott hal egy 4,6 kg-os ponty volt, ami Gyurkó Gábor nevéhez fűződik.

A verseny végeredménye: 1. Pernecker Dénes (22 kg) 2. Schmidt György (17,1 kg) 3. Végh Attila (15,6 kg).