Komló résztvevőkkel rendezték Nagyatádon a dél-dunántúli örömtáncosok találkozóját. Városunkat a komlói Szenior Örömtánc csoportja képviselte. Fotó: Turi István László  

A nagyatádi Solar Hotel adott otthont az 50-80 év közötti hölgyek tánctalálkozójának, ahol a komlóiakon kívül csurgói, pécsi és a házigazda nagyatádi csoport is részt vett.

„A Szenior Örömtánc kimondottan az idősebb korosztály számára kitalált, forradalmian új, közösségi mozgásforma. A nyugat-európai országokban már 45 éve működik, de hazánkba csak nemrég jutott el.  Nincs szükség sem táncpartnerre, sem előzetes tánctudásra. Az oktató megmutatja, majd gyakoroltatja a csoporttal a rövid koreográfiát, amit meg kell jegyezni. Az örömtánc idős szervezethez igazított, kíméletes sporttevékenység és „agytorna”, ami a legújabb kutatások szerint eredményesen késlelteti a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását”– olvashatunk a szeniortanc.hu oldalon ajánlást a mozgásformához.  

Komlón, április elején alakult csoport, melynek mára közel 50 állandó tagja van. Bármikor, bárki csatlakozhat a táncosokhoz, akik hetenként találkoznak egy- egy órára. Hétfőnként 9.30-kor és 10.30- kor kezdődik foglalkozás a Közösségek Házában, azért két alkalommal, mert a nagy érdeklődés miatt egyszerre nem férnének be a terembe. A részvételi díj alkalmanként 500 Ft. A nyári szünet miatt legközelebb augusztus 5-én találkoznak a csoporttagok.