Június hónapban a Komlói Rendőrkapitányság illetékességi területén 28-esetben intézkedtek a rendőrök közúti közlekedési baleset helyszínén. A balesetek közül 20 esetben nem volt személyi sérülés, csak anyagi kár. Könnyű sérüléssel járó baleset 5 esetben volt, míg súlyos sérüléssel végződő 3 alkalommal. 

A személyi sérüléses balesetek bekövetkezésének elsődleges oka a gyorshajtás, a kanyarodási szabályok megszegése, valamint a követési távolság be nem tartása volt.

A balesetek zömmel a 6-os számú főúton, illetve Komló város területén történtek. Ezeken az útszakaszon kérjük, hogy még óvatosabban közlekedjenek.

Nyári időszakban egyre többen választják a kerékpáros közlekedést, ami egy nagyon hatékony és környezetbarát közlekedési forma, de felhívjuk a figyelmet arra, hogy a saját biztonságuk érdekében ellenőrizzék a kerékpárok kötelező tartozékait is.

A kötelező tartozékok az alábbiak:   

  • könnyen kezelhető, megbízható kormányberendezés,
  • két egymástól függetlenül működtethető fékszerkezet, amelyek közül az egyik az első, a másik a hátsó kerékre hat,
  • hangjelző berendezés, amely csak csengő lehet,
  • a kerékpáron vagy a kerékpároson legyen egy elől fehér vagy sárga, hátra pedig piros fényt adó, sötétben, tiszta időben legalább 150 méter távolságról látható helyzetjelző, folyamatosan égő vagy villogó lámpa
  • elől egy fehér, hátul egy vagy két, szimmetrikusan elhelyezett, nem háromszög alakú, piros fényvisszaverő
  • legalább az első keréken két darab borostyánsárga, kétoldalú fényvisszaverő (küllőprizma)

Balesetmentes közlekedést kívánunk.

Komlói Rendőrkapitányság