A Fidesz és a KDNP Baranya megyei Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottságának döntése értelmében a pártszövetség a 2010 óta hivatalban lévő polgármestert, Polics Józsefet indítja a komlói helyhatósági választásokon.

Megnevezte polgármester-jelöltjét Baranya második legnagyobb városában a két kormánypárt. Nem született meglepetés: a városi pártszervezet jelölését jóváhagyva a Komlót 2010 óta vezető Polics József indulhat az őszi önkormányzati választásokon.

Az azóta eltelt időszak eredményei egyértelművé tették, hogy a Polics József irányította városvezetés méltó volt arra a bizalomra, amit kilenc éve a komlói választóktól megkapott. A város költségvetése hosszú idő után egyensúlyba került, a hitelből élést és az adósságspirált felváltotta a felelős gazdálkodás és a tégláról téglára építkezés időszaka.

A megnövekedett pénzügyi mozgástér és a városvezetés minden eddiginél eredményesebb pályázatelőkészítő munkája évtizedek óta nem látott beruházásokat tett lehetővé. Több milliárd forint összköltségvetéssel számtalan önkormányzati intézmény, közterület újul meg, köztük az évek-évtizedek óta egyre súlyosabb problémát jelentő vásárcsarnok és a buszpályaudvar.

A város emellett figyelemreméltó sportélettel – többek között egy újra első osztályú és mindig telt lelátók előtt játszó kézilabda csapattal – és a méretéhez képest jelentős kulturális kínálattal rendelkezik. Az elmúlt években a nagy hagyományú események (például a Kodályról elnevezett gyermekkórus fesztivál) mellett két új rendezvény is színesítette a kínálatot: amatőr színházi és filmfesztivállal gazdagodott a település.

„Az őszi választás tétje, hogy képes lesz-e Komló tovább haladni ezeknek a sikereknek az útján és folytatni a megkezdett programokat. Nagyon sok feladat vár még ránk: fejlesztések, beruházások, felújítások városszerte. Csak úgy tudjuk megvalósítani őket, ha az eddigi évekhez hasonlóan rengeteget dolgozva, minden adódó lehetőséget kihasználva előteremtjük és Komlóra hozzuk az ehhez szükséges forrásokat” – beszélt a jövőről Polics József, a választók támogatását kérve a további közös munkához. Az egyéni képviselőjelölteket valamivel később, július közepén nevezi majd meg a Fidesz-KDNP.