A piac és vásárcsarnok felújítása kapcsán egy újabb munkaterületet vett birtokba a kivitelező: épülnek a 120 férőhelyet biztosító parkolók.

Az elmúlt napok munkálatai által kirajzolódott a piac előtt kialakításra kerülő új parkoló. A szakemberek az úttest melletti és a fák körüli szegélyeket teszik le jelenleg. A belső részén merőleges, az úttest mellett pedig párhuzamos parkolási lehetőség lesz kialakítva.

A garázsok mellett, a nemrégiben elkészített gabionfal előtti parkoló is alakot ölt. A területen elkészült a csapadékvízelvezető rendszer és behúzták a közvilágítási kábeleket. A munkálatok jelenleg a kiemelt és a süllyesztett szegélyekre koncentrálódnak. A parkoló helyeket térkővel, a közlekedő útfelületet aszfalttal fogja kialakítani a kivitelező.

Ha az időjárás kedvező lesz, a tervek szerint július közepére elkészülnek a parkolók, és át is adják azt a forgalom számára.

Az épület mögött készül az újabb gabion támfal is. Az említett munkálat, az elmúlt időszak esőzései és a talajszerkezet miatt le kellett zárni a szilvásba vezető utat. A forgalom által keltett rezonancia növelte volna a kockázatát egy földcsuszamlásnak az amúgy is kritikus területen. A tervek annyiban módosultak ezáltal, hogy a támfal előtt tervezett merőleges helyett párhuzamos parkolást alakítanak ki, a támfalat pedig három méterrel előrébb hozzák a domboldal biztosítása érdekében.

Komló Város Önkormányzata május 31-én benyújtott egy pályázatot a belügyminisztériumhoz a Szilvási út felújítására. A tűzoltóságtól a Táncsics Mihály utcai csatlakozásig teljes útszélességében kívánja felújítani az útszakaszt állami és önkormányzati forrásból a városvezetés. A hosszútávú tervek között pedig a teljes Alkotmány- és Attila utcai szakasz felújítása szerepel.