Pécsi-komlói csapat nyerte a döntőt a DÖKE által szervezett 2019 perces kosárgálán. A Városi Sportközpontban kilenc csapat küzdött meg egymással és az idővel.

A feldobásra – Iván Attila, a DÖKE alapítójának, az első kosaras gálák szervezőjének közreműködésével – szombaton 9 órakor került sor. A résztvevő csapatok 20 és 50 perces mérkőzéseket vívtak egymással. A folyamatos játékot „külsősök” is segítették.  A mérkőzések sorában „diák-buli- és nosztalgia-mérkőzés” is helyet kapott. A komlói kosarasok mellett Pécsről, Kaposvárról, Hobolból is érkeztek csapatok, de volt résztvevő, aki a fővárosból, sőt határon túlról csatlakozott a mezőnyhöz.

A közel 34 órás pattogtatás után a döntőbe két komlói érdekeltségű csapat is bekerült. Bár a D-Fanatic kezdett jobban, a pécsi Petőfi SE-re és egykori komlói kosarasokra épülő Passz végül érvényesítette rutinját – a sérülések miatt jelentősen megfogyatkozott ellenfelével szemben -, és megnyerte a gálát.

A 2019 perc alatt 5603 pont született. A szervezők minden nevezetes pontot különdíjjal jutalmaztak a záráskor. Így: az 1. kosár szerzője Barkóczi Károly (Fürgeujjak)

az 1000. Fagyas Szabolcs (D-Fanatic),

a 2000. Megyesi Zoltán (a Nosztalgia csapatból),

a 2019. Bárdos Csaba (Nosztalgia csapatból),

a 3000. Jenovai Rajmund (Blázáreti Topics),

a 4000. Sótinyi Ádám (Blázáreti Tropics),

az 5000. Staubinger József (Fürgeujjak),

az utolsó kosár szerzője Kovács András (D-Fanatic) vehetett át elismerést.

A kosárgála végeredménye: 1. Passz 2. D-Fanatic 3. Blázáreti Topics 4. Fürgeujjak 5. DEF-JEM 6. Kosaras Lányok 7. Hobolimpikonok 8. Komlói Zsiványok. Két csapat a sérülések miatt összeolvadt – DEF-JEM (a szerk.).

A zárásra és a díjátadásra 2019 perc játék után, vasárnap 18:39 perckor került sor. Az elismeréseket és az érmeket Téczely Tamás, a Baranya Megyei Kosárlabda-szövetség ügyvezetője, Polics József polgármester és Balogh Bettina főszervező (DÖKE) adta át a résztvevőknek.

Téczely Tamás elismeréssel szólt a rendezvényről, ahol játékvezetők nélkül is, a fair play szellemében küzdöttek meg egymással a csapatok. Komlót a megyei kosárlabdázás fontos bázisának nevezte.

Polics József, Komló polgármestere városunk sportszeretetét emelte ki, amelyet olyan sokszor bizonyított már. Példaként említette a „befogadott” PINKK együttesét, amely bajnoki címet szerzett a komlói vendégsége alatt. Zárásként már a jövő is szóba került. Mint megjegyezte: „nem az önkormányzaton fog múlni jövőre a 2020 perces gála megrendezése”.