A Petőfi tér és környezetének felújítása kapcsán teljes ráncfelvarráson esik át a teniszpálya klubépülete. A pálya előtt kialakításra került korábban a gyephézagos parkoló is.

Komló Város Önkormányzata és a pálya üzemeltetői folyamatosan keresik a fejlesztési lehetőséget a teniszpályán. A közelmúltban megújult a kerítés egy része, kicserélték a tetőhéjazatot, friss salak érkezett és új vonalat fektetett le az üzemeltető a pályára. Jelenleg is gőzerővel folyik a munka a területen, hiszen teljesen megújul a klubépület, energetikailag korszerűsödik és napelemek fogják kiszolgálni az energiaigényét a jövőben.

Az alsó szinten korszerű öltözők, vizesblokkok kerülnek kialakításra, annak érdekében, hogy kulturáltabb körülmények fogadhassák a sportolni vágyó felnőtteket és gyerekeket. A beruházás továbbá érinti a közműrendszert, amely teljesen fel lesz újítva. Az üzemeltetők jövőbeni terve a másik két pálya fokozatos rendbetétele, a cél pedig, hogy a teniszt mint mozgásformát visszacsempésszék a komlói mindennapokba.

Polics József polgármester elmondta, van feladat bőven, hiszen az előző rendszerben „hulladékból” épített épület semmilyen formában nem felel meg a mai építészeti előírásoknak, ezért teljesen átépül a ház.