Beszámolók, új ideiglenes alpolgármester, nyugdíjba vonuló közéleti szereplők elismerése – a nyári szünet előtti utolsó testületi ülésén történt.

A testületi munka megkezdése előtt nyugdíjba vonulása alkalmával köszöntötték Dr. Tánczos Frigyes Attilát, a Komlói Egészségcentrum volt főigazgatóját, Horváth Lászlónét, a Közösségek Háza, Színház-és Hangversenyterem volt intézményvezetőjét, Király Attilánét, a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola pedagógusát. Polgármesteri elismerést vehetett át Szappanos Gergely, a Komló NBI-es kézilabdacsapatának egykori játékosa, edzője, aki előbb sportolóként szolgálta a komlói klubot, majd az utánpótláskorúak vezetőedzőjeként végzett hosszú időn keresztül magas színvonalú, gyerekközpontú szakmai munkát.

A napirendi pontok között a Komlói Rendőrkapitányság beszámolója hangzott el a közbiztonság helyzetéről. A testület elfogadta Oletics Károly alezredes, megbízott kapitányságvezető beszámolóját, aki még az év elején váltotta Dr.Váczi István korábbi rendőrkapitányt. (A beszámoló részleteivel későbbi cikkünkben foglalkozunk – a szerk.)

Ugyancsak rendőrséggel kapcsolatos döntés, hogy július 1-jei hatállyal Horváth Gábor címzetes törzszászlóst nevezik ki városunk körzeti megbízottjának.

Több beszámolót is tárgyalt a testület: elfogadta és jóváhagyta a Dél-dunántúli Közlekedési Központ 2018. évi tevékenységéről szóló beszámolóját és a szolgáltatóval kötött megállapodást, valamint a Komlói Temetkezési Kft, a Komlói Városgazdálkodás, a Komlói Fűtőerőmű, a KBSK, a Komló-Habilitas, a Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet, a Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztivál Alapítvány, a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás, a Komlói Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és a Baranya Megyei Kormányhivatal Komlói Járási Hivatal 2018-as beszámolóját.

Molnár Zoltánné (jobbról a második) visszatér az alpolgármesteri posztra

Személyi változásra kerül sor a városvezetésben. Bareithné Benke Nikolett jelenlegi alpolgármester ismét anyai örömök elé néz. Ezért Komló Város Önkormányzat Képviselő-testülete helyére 2019. július 1-jétől Molnár Zoltánnét társadalmi megbízatású alpolgármesterré választotta. A képviselő-testület július 1-jével a Szociális és egészségügyi bizottság elnökének Dezső Károlyt, ugyanettől az időponttól a Szociális és egészségügyi bizottság tagjának Pálfi Lászlót nevezte ki.

Folyamatos lesz a helyi közlekedés idén is. A testület ismét pályázatot adott be a helyi közlekedés fenntartására, így a korábbi megállapodás érvényben marad. 2019 végéig a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. látja el a szolgáltatást.

Megelőlegezi az idei Nemzetközi Ifjúsági Környezetvédő és Honismereti Tábor megvalósításához szükséges összeget a testület. Tudható, hogy a Bethlen Gábor Alapkezelőtől elnyert támogatás nem érkezik meg a tábor kezdetéig, ezért nyújt segítséget az önkormányzat. A tábort június 25. és július 1-je között rendezik meg városunkban – komlói és határon túli résztvevőkkel.

Idén is utazik delegáció Neckartenzlingenbe. Komló németországi testvértelepülése, Neckartenzlingen polgármestere, Melanie Gollert meghívta Komló város polgármesterét és delegációját a július 12-15-e között megrendezésre kerülő falunapokra.