A 2018/2019-es tanévben az Oktatási Hivatal által szervezett tanulmányi versenyek Baranya megyei fordulójában elért egyéni tanulói eredmények alapján a legeredményesebb vidéki középiskolának választotta a Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiumát a hivatal.

A legeredményesebb Baranya megyei diákokat és az iskoláikat díjazta a közelmúltban az Oktatási Hivatal a tanév versenyeredményei alapján. Az ünnepi eseménynek a Pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma adott otthont.

A pécsi középiskolák versenyében a legsikeresebbnek a Pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma bizonyult, míg a megyeszékhelyen kívüliek holtversenyben a mohácsi diákokkal a Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma – a szilvási intézményegység végzett.

Az elismerést számos verseny megyei fordulójában elért eredmény is igazolja. Édesanyanyelvünk nyelvhasználati verseny őszi fordulóján a dobogó összes fokát a szilvási intézmény tanulói foglalták el, és a Szép Magyar Beszéd versenyen is odaért az iskola diákja.

A reáltárgyakban is kitűntek a tanulók: a Zrínyi Ilona matematikaversenyen nyújtott kiváló eredmények mellett az Oktatási Hivatal által szervezett üzleti vetélkedő végén is a dobogóra állhatott az iskola. A feladat egy üzleti terv készítése volt, amely alapján működhet városunk és lenne rá kereslet.