Remek ötletnek bizonyult a komlói kolbásztöltő verseny életre hívása. A résztvevők számát és hangulatát figyelembe véve – nem beszélve az ínycsiklandó kolbászokról – már a helyszínen bizonyossá vált, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület jövőre is megrendezi az eseményt.

A vízmű éttermében tartott I. Városi Kolbásztöltő Verseny helyszíne majdhogy szűknek bizonyult a tizenhét benevezett csapat és az őket elkísérő érdeklődök számára. (A szervezők több jelentkezőt is visszautasítottak helyhiány miatt. – a szerk.) 

Az élő háttérzene, illetve a valamennyi résztvevő asztalán fokozatosan nagyobb szerephez jutó kontyalávaló, szemlátomást megsokszorozta a csapatok elszántságát. Az idő múlásával a darált hús egyre vidámabb hangulatban hagyta el a kolbásztöltők nyílását. Hogy a minőséggel sem volt baj, arra Jordán Ákos, a zsűri elnökének szavai adtak biztosítékot. A Pipijó tulajdonosa az eredményhirdetéskor beismerte, hogy üzemszerűen nem lehet ilyen ízletes kolbászokat készíteni, hiszen ezekben most benne van a verseny hangulata is. Elismerését kifejezve hozzátette, hogy a zsűri döntése értelmében, a dobogós kolbászokon kívül az összes termék a negyedik helyen végzett a versenyben.

 

A színe, íze, állománya szempontjából összemért kolbászok közül a zsűri a Benkala Kft. töltelékét tartotta legízletesebbnek, második helyen a Polgármesteri Hivatal, harmadikon a Gungl Dekor végzett. A közönségdíjat idén a házigazdák Ho-Bo Honismereti és Városszépítő csapata, illetve a Munkaügyi Központ Komlói Kirendeltségének kolbásztöltői vehették át.

Szarka Elemér a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület elnöke zárásképpen elégedettségének adott hangot, mind a hangulattal, mind a helyszínnel kapcsolatban. Közvetlenül az eredményhirdetés után leszögezte, hogy lesz folytatása az eseménynek, sőt a szervezők részéről már új tervek is megfogalmazódtak a jövő évi rendezvénnyel kapcsolatban.