Fotó: Facebook

Történetének legjobb diákolimpiai futballeredményével 4. helyen végzett a Gagarin iskola I. korcsoportos csapata a Szombathelyen rendezett országos döntőn.

Szombathelyen a Király Sportlétesítmény adott otthont az idei labdarúgó Diákolimpia 20 csapatot felvonultató I. korcsoportos küzdelmeinek. Megyénket a Gagarin iskola csapata képviselte.

A Bien József és a Bányász edzője, Hovorka Zoltán által felkészített csapat a csoportmérkőzéseket rosszul kezdte. Ám a Dorogtól elszenvedett 6-2-es vereséget követően összekapták magukat a fiúk, a Tolna megyei bajnok Paksot 7-1-re verték. Jó sikerült a folytatás is, a tikkasztó hőségben lejátszott meccsek során előbb a Veszprémmel értek el 4-4-es döntetlent a kökönyösiek (büntetőkkel 4-2 ide), majd a továbbjutás szempontjából „ki-ki” mérkőzésen a Siófokot verték imponáló 6-1-gyel Kékesiék.

Fotó: Facebook

A „D” csoport végeredménye: 1. Dorog 12p 2. Gagarin Komló 8p 3. Siófok 6p 4. Veszprém 4p 5. Paks 0p

A másnapi keresztjáték során már 9 óra 10 perckor pályára szólította a sorsolás a mieinket. A négy közé jutásért a Nagykanizsa volt az ellenfél, akikkel a rendes játékidőben 1-1-re végeztünk, majd büntetők következtek. A fiúknak ismét a helyén volt a szíve, 3-2-re nyertük a ráadást, amellyel az elődöntőbe kerültünk.

Alig egy óra leforgása alatt már az Eger elleni elődöntő következett. Sajnos a rendkívüli hőségben lejátszott mérkőzéseken a mindössze nyolc játékost felvonultató csapatunk 3-1-re veszített, így a kisdöntőben léphettünk pályára. A sors ismét a Dorogot sodorta elénk, akik magabiztosan, 4-0-ra nyerték a bronzcsatát.

A Diákolimpia I. korcsoport végeredménye: 1. Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája 2. Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola 3. Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola 4. Komló Gagarin – Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola.

A csapat tagjai: Boronyák Zsolt, Czéder Attila, Fónai Bálint, Freund Csongor, Kékesi Szabolcs, Kerekes Marcell, Podpácz Benedek, Varga Áron, a csapat felkészítője Bien József.