A nyolcadik fával bővült a Díszpolgárok sétánya az Arborétumban. Elültették Gallusz József emlékfáját.

A XI. Bányásztalálkozóhoz kapcsolódva ültették el az egykori tanácselnök, Komló díszpolgára, Gallusz József emlékfáját.

Gallusz József 2001-ben posztumusz kapta meg a díszpolgári címet. Fájának elültetése előtt Guth Ferenc nyugalmazott bányamérnök emlékezett meg díszpolgárunk életéről és munkásságáról.

Gallusz József 1925-ben Nagymányokon született. Aktívan kivette a részét a közéletből. 1945-ben elhurcolják a Donyeck-medencébe – “málenkij robotra”. 1948-ban tért vissza. Előbb a Tolna Megyei DISZ titkárának pozícióját töltötte be. 1952-ben, nősülése után telepedett le Komlón, ahol vájárként, robbantómesterként dolgozott. Egy szekszárdi kitérő után a komlói városi pártbizottság első titkára lett. 1967 és 1974 között Komló tanácselnökeként munkálkodott a város fejlődéséért. Hivatali idejében kezdeményezte a színház és hangversenyterem megépítését, ebben az időszakban telepedett le a MOM és a Május 1. Ruhagyár gyáregysége Komlón. Bábáskodott még a 1968-as kiskertmozgalom elindulásánál, illetve a bányászpark és az Arborétum is ebben az időszakban körvonalazódott a városi látképen.

Az 1996-ban elhunyt egykori tanácselnöke emlékfáját Polics József polgármester, Vass Dénes nyugalmazott bányamérnök és Gallusz József hozzátartozói ültették el.