Február 3-án tartotta legutóbbi ülését a képviselő-testület. Komló város 2011. évi költségvetésének tárgyalása mellett többek között személyi kérdésekben is döntöttek a képviselők.

 

Személyi kérdésekben hozott határozatot a képviselő-testület. A Pénzügyi, Jogi és Ellenőrzési Bizottság elnöki posztjáról lemondott dr.Barbarics Ildikó (MSZP) helyett a testület Makrai Líviát (Fidesz) bízta meg a bizottság elnöki feladatainak ellátásával. Makrai Lívia bizottsági helyét ezzel párhuzamosan Borbás Sándor (Fidesz) vette át. A bizottságból szintén távozó Albert Ákost (MSZP) Fehérné dr. Bárdos Aliz váltja a kültag pozíciójában.

Ahogy arról a város internetes oldalán korábban beszámoltunk, Talált Tímea, a Jobbik Magyarország Mozgalom Párt önkormányzati képviselője munkahelyi, illetve családi okokra hivatkozva lemondott mandátumáról. A párt Tasnádi Lászlót, a komlói alapszervezet eddigi elnökét választotta Talált Tímea megüresedett helyére.

Megkezdődött Komló város 2011. évi költségvetési vitája. A legutóbbi ülésen elhangzott, hogy a város az idei évben 7,4 milliárd forintos nagyságú bevétel mellett, 1,778 milliárdos deficittel számolhat. Az nyilvánvalóvá vált, hogy a fennálló nagyságrendű hiánnyal az önkormányzat költségvetése nem hajtható végre. A már korábban jelzett 1,2 milliárd forintos finanszírozási határ elérése érdekében, a költségvetés tárgyalása során mintegy 480 millió forintos hiányrendezésre kell törekednie a testületnek.

A testület a költségvetés tárgyalásának újabb fordulójáig keresi a lehetőséget a többletbevételi források megtalálására, de látszik, hogy a hiány lefaragása érdekében az intézményhálózat struktúraváltására, az önkormányzati finanszírozású cégek szigorú gazdálkodására is szükség lesz.