Előadásokkal, szakmai beszélgetésekkel, off-programokkal zajlik az ötödik Komlói Amatőr Színházi Találkozó.

Egyelőre nem fogadta kegyeibe az időjárás a komlói színházi találkozó résztvevőit. A csütörtök estére meghirdetett jazz-koncert helyszíne is változott az égiek miatt. Varga Gábor soproni zenész a színház aulájába hozta be magas színvonalú, „szívhez szóló” zenei világát.

Nem zavarta ugyanakkor a fesztivál színházi résztvevőit a szeszélyes idő. A RÉV Színház-KB35 Inárcs-FAQ Színház hármas koprodukciójában Henri Charriére Pillangó című világhírű regényéből készült színpadi feldolgozást láthatta a közönség a KASZT csütörtöki nyitó előadásaként. Őket a veszprémi Zalavári András monodrámája, a „Mese, mese átka” követte. Pénteken a celldömölki Soltis Lajos Színház, a pápai S.K. Társulat és a Muravidékről érkező, lendvai LeSzSz lépett színpadra.  Utóbbi Rideg Sándor ikonikus művét, az Indul a bakterházat hozta Komlóra – sikerrel.

„Szemetelő” esőben, de elviselhető körülmények között került sor Feke Pál koncertjére. Aki egy picit is fázott, azt biztosan felmelegítette a népszerű énekes és kiváló zenészei tolmácsolásában előadott – hazai előadók slágereire épülő – Rock n’ roll című koncertje.

Szombaton hazai színészeknek is szoríthatunk. A Súgólyuk este héttől Francis Veber: Balfácánt vacsorára című művét viszi színre. Előtte a Szabad Színház – Mikä Myllyäho: Káosz, majd az S.K. Társulat Neil Simon: Furcsa pár női változatának előadásával várja a közönséget a KASZT.

21 órától a Budapest Jazz Orchestra koncertje zárja a napot.