A szerdai heves esőzés következtében az erdős területekről lezúduló vízmennyiség jelentősen megemelte a sikondai kis tó vízszintjét. A tóba folyó víz a parkolót is elöntötte. A Komlói Bányász Horgász Egyesület a katasztrófavédelemmel, a vízügyiekkel és a rendőrséggel karöltve normalizálta a helyzetet.

A tegnapi krízisről Bugyi Sándort, a Komlói Bányász Horgász Egyesület elnökét kérdeztük: “Este 22 órakor kaptuk a riasztást, hogy megemelkedett a vízszint az esőzések miatt Sikondán. Azonnal a helyszínre siettünk, ahol azt tapasztaltuk, hogy a sikondai útról és a pihenőparktól lezúduló vízmennyiség a kis tó vízszintjét több mint fél méterrel megemelte, amitől a tópart és az halőrház felőli járdaszakasz víz alá került. A buszfordulóban 15-20 cm víz állt. Mivel a hordalék eltorlaszolta az árapasztót rögtön megkezdtük a takarítását, ezzel is elősegítve a víz gyorsabb lefolyását. Éjjel 1 órakor sikerült elérnünk a vízszint csökkenését.  A kiérkező vízműves- és katasztrófavédelmi szakemberekkel egyeztetve megállapítottuk, hogy nincs már veszélyhelyzet.”

Az egyesület elnöke hozzátette: “Szerencsénkre a halállományt sem tizedelte meg az áradás. Mindössze négy darab keszeget és kárászt találtunk, ami elpusztult. Más kár nem keletkezett. A kis tóba bekerült hordalékot, ágakat és szemetet az árapasztónál ki tudjuk takarítani, amint odaviszi a víz. Köszönöm a tegnap esti segítéségét Kiss Attilának, Hovorka Bélának és Bugyi Zsoltnak!”

Az esetet követő napra lezárta a tavat az egyesület, annak érdekében, hogy biztonságosan átvizsgálhassák, de rendellenességet eddig nem tapasztaltak.