Mesébe illő módon, a „hátsó pályáról” indulva nyert aranyérmet a Diákolimpia országos döntőjében a Gagarin iskola többpróba csapata.

Mint arról korábban írtunk, a megyei bajnokságon mindössze 1 ponttal maradt le a bajnok pécsiektől a Gagarin iskola II. korcsoportos (3-4-5. osztályosok) többpróba csapata, így csak a legjobb másodikak jogán kvalifikálta magát az országos döntőbe.

Az iskola testnevelés-munkaközössége reménykedett abban, hogy a minimális különbség miatt a fiúk indulhatnak az országos döntőben. A csapat zöld jelzést kapott, és nem akármilyen teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Országos bajnok lett.

Már a megyei eredmény – mely alapján a negyedik legmagasabb pontszám volt a komlóiaké az országos mezőnyben – előrevetítette, hogy sikeresen szerepelhetnek majd a legjobbak között a „gagarinosok”.

A Székesfehérváron rendezett – 60m síkfutásból, kislabdahajításból, távolugrásból és 4×100 méteres váltófutásból álló – versenyen – a megyein elért 1901-et megjavítva – 1962 pontot gyűjtöttek a fiúk, ami a legjobb volt a mezőnyben.

A csapat tagjai: Keresztény Buda 374p, Szabó Szilárd 365p, Vudi Áron 362p, Bede Brendon 333p, Renner Zalán 327p, Sebestyén Bence 299p. (Felkészítők: Vertike Erika, Kollai Tamás testnevelők)

Végeredmény: 1. Gagarin Komló 1962 pont 2. Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 1921 pont 3. Salgótarjáni Általános Iskola és Kollégium 1914 pont 4. Pécs, Cserepka János Baptista Általános Iskola, Középiskola és Sportiskola 1891 pont.

Az egyéni versenyben, 141 versenyző közül Keresztény Buda a 9. helyen végzett.