A napsütéses időt kihasználva 22 gyermek mérte össze horgásztudását a Komlói Bányász Horgász Egyesület gyermeknapi horgászversenyén Sikondán.

Két korcsoportban – 6-10 és 10-14 éves – várta a jelentkezőket az egyesület. A horgászhelyek számjelzése a verseny után a tombolasorsolásra nevezett cédulát is jelentette egyben. A verseny érdekessége, hogy Skóciából érkező testvérpár is ringbe szállt, így a nemzetközi megnevezés már indokolt volt a horgászverseny jelzőjeként.

A kétórás esemény nem titkolt szándéka, hogy minél fiatalabb korban kedvet csináljon az ország egyik legnépszerűbb rekreációs tevékenységéhez.

A díjakat Polics József polgármester közreműködésével adta át a horgászegyesület. A fiatalabb korcsoportban Tiszberger Alíz 1500 grammal első, Both Bence 1100 grammal második és Hovorka Luca 850 grammal harmadik helyezést ért el.

Az idősebb korcsoportban a dobogó felső fokára Mihály Bence állt 8600 gramm hallal, és a legtöbb halat kifogó versenyző díját is hazavihette 52 darab pikkelyessel, a második Bugyi Vivien 4200 grammal, harmadik helyezett pedig Végh Marcell 2200 grammal lett.