A Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola jubileumi rendezvénysorozatának egyik meghatározó eseménye volt az iskolatörténeti kiállítás megnyitása.

A kiállítás megnyitóünnepségén az intézmény kórusa, növendékei adtak ízelítőt az iskolában folyó szakmai munkáról.

 Ormándlaky Dalma, az intézmény igazgatója ünnepi gondolatai között hangsúlyozta: „Nagy örömünkre – a Pécsi Egyházmegye jóvoltából – méltó helyen, gyönyörű körülmények között köszönthetjük a jubileumot.

„Körülöttünk és az intézmény falain belül is változott a világ, változtak a zászlóvivők és a szereplők. Azonban mindig kiemelt szerepet kapott a pedagógiai- és zenepedagógiai elv, mely a nevelésben a családokkal együttműködve csiszolja a gyermekek személyiségét”- fogalmazta meg az iskola hitvallását az iskola vezetője.

Az igazgatónő elmondta, a kiállított tárgyak, dokumentumok, ereklyék egy része egykori diákok, tanárok, komlói polgárok féltve őrzött kincsei. A kiállítás anyaga az intézmény fennállásának 80 évét, a zenetagozat 60 évének kimagasló szakmai sikereit tükrözi vissza. Versenyek, találkozók, fellépések elevenednek meg, s természetesen nem hiányozhatnak a tárlatból Kodály Zoltán személyes látogatásának dokumentumai sem.

Szimbolikus, hogy a kiállítás vendégkönyvének az első bejegyzése Tóth Ferenc Liszt-díjas karnagy kezéhez fűződik, akinek múlhatatlan érdemei voltak az intézmény országos hírnevének megalapozásában.

A kiállítás a tanév végéig tekinthető meg az intézményben.