Szárad a levestészta a komlói üzemben

A Magyar Konyha Online szaklap a közelmúltban elkészítette saját nagy tésztatesztjét, mely során 17 mintát vizsgált egy hatfős zsűri. A több mint fél tucat kis- és nagykereskedőtől vásárolt tészta közül egy Komlón készült is a szakemberek elé került.

A Komlói Tésztagyártó Szociális Szövetkezet a már ismert saját márkáján túl bértésztagyártással is foglalkozik. Ez röviden annyit jelent, hogy hozott termelői alapanyagokból elkészítik a tésztát a megrendelőnek, aki saját égisze alatt értékesíti azt tovább.

A nagy tésztateszt során Heppenheimer termékeiből is vásárolt a szaklap, amelyet Komlón készítettek szövetkezetünk munkatársai. A termelő csak az általa hozott tojásokkal járult hozzá tésztájának elkészítéséhez, nem kisebbítve ezzel az alapanyag minőségét.

„Azonban a motorháztető alatt komlói fogaskerekek őröltek.” A komlói szemek odafigyelése és a pár éves rutin már többször megmutatta magát az ország számos pontján elismerések és dicsérő szavak formájában.

Ezúttal a dobogó alsó fokára álhatott fel az álruhás komlói csusza, és képzeletbeli bronzéremmel hagyta el a zsűri asztalát.

A teljes cikket a Magyar Konyha Online oldalán olvashatják el.