Fotó: Pöfike Sport

Idén, a Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség felkérésére Komló adott otthont a Horváth Judit Amatőr Női Bajnokság négyes döntőjének.

Az alapszakasz és a rájátszást követően a komlói csapaton kívül, a KSC Szekszárd, a Petőfi Se és a PVSK kerültek be a fináléba. A lebonyolítás szempontjából a rájátszásban 1. helyezett Szekszárd kezdett a 4. PVSK-val, míg a 3. helyezett Komló Sport KK a 2. helyezett Petőfi Se csapatával került szembe.

KSC Szekszárd – PVSK 95 – 48

Gyászszünettel kezdődött a torna, ugyanis a torna előtti napon elhunyt a korábbi nagyszerű játékvezető, a szekszárdi kosárlabda élet egyik meghatározó alakja, Szabó György.

Az első mérkőzés nem hozott meglepetést, az egy héttel korábban kadett bajnokságot nyert és az országos 5. helyezett junior játékosokból álló tolnai egyesület könnyedén lépett át a pécsi csapaton.

Petőfi SE – Komló Sport KK 59 – 45

A második mérkőzés sajnos nem úgy alakult, ahogy szerettük volna, bár félidőben még csak 4 pont volt a hátrányunk. A nagyon rosszul sikerült harmadik negyeddel (2-20) óriási különbség alakult ki a csapatok között, amit már nem tudtunk lefaragni.

PVSK – Komló Sport KK 73 – 47

A bronzmérkőzésen a PVSK csapatával néztünk farkasszemet. Az előző mérkőzés okozta fáradtság, valamint csalódottság miatt nagyon rosszul kezdtünk, míg ellenfelünknél szinte minden beesett, nagy előnyre tettek szert, melyet egész mérkőzésen megőriztek, így negyedik helyen végeztünk, mely egyben a bajnokságban szerzett végső helyezésünket is jelentette.

KSC Szekszárd – Petőfi Se 117 – 63

A döntőben a Szekszárd csapata nem hagyott kétséget afelől, hogy a bajnokság legjobb alakulata, iszonyatos erőfölényt demonstrálva aratott győzelmet a Petőfi SE ellen, így megnyerte a bajnokságot!

A bajnokság végeredménye így a következőképpen alakult:

1. KSC Szekszárd
2. Petőfi SE
3. PVSK
4. Komló Sport KK
5. Gyakorló DSE
6. PINKK Pécsi 424 U20

A torna eredményhirdetésén az alapszakasz legponterősebb játékosát is díjazta a szövetség. Téczely Tamás elnök VISZMEG Mirának (229 pont), a KSC Szekszárd játékosának adta át a különdíjat.

Czukor János vezetőedző:
„Rendkívül örültünk, hogy megkaptuk a rendezés lehetőségét, hozzáteszem, talán megérdemelt volt ez az elismerés, mely klubunk pozitív megítélését is jelenti.
Először is gratulálok a csapatoknak, a játékosoknak, tényleg egy sportszerű döntőn vagyunk túl. Egyben szeretnénk részvétünket is kifejezni Szabó György családjának, valamint kitartást és sok erőt kívánunk Gereben Líviának, aki leukémiával küzd.
A döntő mérkőzéseiről egy kicsit. Az első mérkőzés 20 percig nyitott volt, de sajnos nem tudtunk felnőni a feladathoz, elfogytunk, és úgy érzem nagyon elfáradtak a lányok. Iszonyatosan akartak, nem adták fel, az utolsó percig küzdöttek, de látszott a csapat játékán, hogy nem volt teljes a keretünk. A bronzmérkőzésre nehezen indult be a játék, sokat hibáztunk itt is, sőt rengeteget, de nem lehetek mérges, aki itt volt a tornán, mindent, sőt még annál többet is megtett a siker érdekében. Természetesen csalódottak vagyunk a 4. hely miatt, sokat dolgoztunk egész évben.
Gratulálok egykori játékosunknak, Miltner Szandrának (Petőfi SE) az ezüstéremhez!
Most kezdődik a képzési időszak, úgyhogy dolgozunk tovább, ránk fér.”

A szezon értékelése hamarosan.