A komlói önkormányzat új vezetése szorosabb együttműködést kíván kialakítani a vállalkozókkal. A polgármesteri hivatal a Munkaügyi Központ komlói kirendeltségével közösen mára vállalkozói fórumot szervezett, melynek célja, hogy naprakész információval segítsék a komlói cégeket, közöttük a mikro- és kisvállalkozásokat.

Ez nem az első ilyen jellegű kezdeményezés az új városvezetés részéről, hiszen már 2010 őszén asztalhoz ültek az érintettekkel, akkor Komló legnagyobb cégeivel egyeztettek a lehetőségekről. A fórumra 2011. február 15-én 16 órakor kerül sor a Polgármesteri Hivatal II. emeleti nagytermében.

A programban, a tervek szerint dr. Vikor László, a Komlói Polgármesteri Hivatal Adó és Hatósági Irodavezetője beszél a helyi adórendszer változásairól, valamint az ahhoz kapcsolódó adófizetési kedvezményekről, továbbá a helyi munkahelyteremtés önkormányzati támogatásáról.

Götzerné Páva Mária, a Komlói Munkaügyi Központ Kirendeltség vezetője a kirendeltség által adható vállalkozói támogatásról ad felvilágosítást, míg Sigora Irma, a Baranya Megyei Vállalkozói Központ ügyvezető igazgatója az Új Széchenyi Terv Kombinált Mikrohitel programjának lehetőségeit ismerteti.

Mint ismert az önkormányzat 2010 decemberében új munkahely-teremtési rendeletet alkotott, és a bevezetett támogatási rendszerrel kíván könnyíteni a helyi és a betelepülő cégek helyzetén, hogy azok minél több új munkaerőt foglalkoztathassanak valamint, hogy megtarthassák korábbi dolgozóikat.

Polics József polgármester és a városvezetés elkötelezett a helyi kis- és középvállalkozók támogatása mellett, ehhez pedig minden szakmai javaslatot, ötletet, támogatást szívesen vesz.

A városvezetés vár minden meglévő és leendő komlói vállalkozót a fórumra!

A FÓRUMON VALÓ RÉSZVÉTEL INGYENES!!!

Forrás: www.komlo.hu /HegyhátMédia Kft./