A Komló Kodály Jubileum 80/60 programsorozat részekét az évfordulóra elültetett fánál avattak emléktáblát a katolikus iskola udvarán.

Az ünnepségen Cseke Gabriella igazgató-helyettes emlékeztetett arra, hogy az iskola 1937 őszén nyitotta meg kapuit, majd 1958-ban Kodály Zoltán közbenjárására az elsők között indulhatott el az emelt szintű ének-zene oktatás az országban. Reményét fejezte ki, hogy ez a tábla és az egyre terebélyesedő fa emlékeztetni fogja a diákokat az iskola csodálatos múltjára, hagyományaira, és egyben figyelmeztet arra, hogy milyen komoly feladat az iskola elődökhöz méltó jövőjének alakítása.

A táblát Ormándlaky Dalma, az intézmény igazgatója leplezte le, aki elmondta, hogy a fával és a táblával nyomot kívántak hagyni a felnövekvő nemzedék és a város lakossága számára.

A jubileumi programsorozat az intézményben egy összművészeti előadással folytatódott, amelyen korábbi tanítványok köszöntötték egykori iskolájukat. A produkciók mellett lehetőség volt közös éneklésre. A mai és egykori diákok együtt énekeltél a Néked zeng ez a dalt, Kodály nagyszalontai köszöntőjét és a 150. genfi zsoltárt, valamint a Kodály-berzsenyi A magyarokhoz című művét.