Nem mindennapi sportcsemegével számolhatunk a hétvégén. Komlón rendezik a Horváth Judit Amatőr Női Bajnokság négyes döntőjét.

Szombaton a Városi Sportközpont ad otthont a régió legjobb női amatőr kosárlabdacsapatainak. Az alapszakaszt és a rájátszást követően a házigazda Komló Sport KK mellett a PTE-ÁOK Petőfi SE, a PVSK és a Szekszárd junior és kadet játékosaira épülő Atomerőmű SE együttese lesz résztvevője a négyes döntőnek.

A program szerint 11 órától a PVSK és a Szekszárd elődöntőjére kerül sor, majd 13 órától a rájátszást a 3. helyen záró házigazda Komló Sport KK a Petőfi SE-vel küzd meg a döntőbe jutásért.

A négyes döntőben több kiváló játékos is pályára lép a csapatokban. A legnagyobb név egyértelműen Iványi Dalmáé, akit nem kell bemutatni a sportkedvelőknek. A hazai kosarasokon kívül itt lesz a Petőfi SE színeiben az NBI/B-ben játszó Séra Nikolett, valamint a szekszárdi oldalon az NBI-es kerettag Vincze Nikolett.

Czukor Jánost, a Komló Sport edzőjét kerestük meg a szombati esemény előtt: „Nagyon örülök, hogy hazai pályán, a saját közönségünk előtt játszhatjuk a döntőt! Nehéz lesz, mert nem lesz teljes a keretünk, 3 alapemberünk is hiányozni fog a rotációból. Úgy gondolom, ha összeszedettek és egységesek vagyunk, akkor egy nagyon szép eredmény kijöhet ebből a döntőből” – nyilatkozta a komlói szakember

A szakember véleménye szerint a mezőnyből kiemelkedő Szekszárd legyőzi a PVSK-t az első elődöntőn. Nekünk ugyanakkor közel egyformák az esélyeink a Petőfi SE-vel szemben, akiket sikerült legyőzni a bajnokság során.

Óriási szükség lesz a közönség biztatására, ami akár döntőbe fújhatja lányainkat a szombati négyes döntőn.

A program

11:00 PVSK – KSC Szekszárd

13:00 Komló Sport KK – Petőfi SE

15:00 A két vesztes III. helyért

17:00 A két győztes I. helyért

A mérkőzések utáni eredményhirdetésem osztják ki a bajnokság érmeit.