„Üzenjük Brüsszelnek, a bevándorlást meg kell állítani” címmel tartott lakossági fórumot Komlón Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

A rendezvény bevezető részében Dr.Hoppál Péter országgyűlési képviselő, miniszteri biztos beszélt a bevándorlás veszélyeiről, majd átadta a szót Soltész Miklósnak.

Az államtitkár elöljáróban hangsúlyozta: a május 26-i EP-választás tétje, hogy bevándorláspárti erők vezetik tovább az Európai Uniót, vagy olyan vezetők kerülnek a kontinens élére, akik megvédik a keresztény európai kultúrát. Emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány 2010 óta számos esetben állt vitában az európai vezetőkkel, például az IMF hazaküldésekor, a bankok és multik megadóztatásakor vagy a rezsicsökkentéskor.
Utólag bebizonyosodott – emlékeztetett rá – megérte a küzdelem. A gazdaság erősödik, duplájára nőtt a minimálbér, és a világon egyedülálló mértékben támogatja a kormány a családokat. Utóbbi kapcsán megjegyezte, Nyugat-Európában nem ismerték fel, hogy a népesség csökkenésének megállítására nem a bevándorlás, hanem a családok támogatása a megoldás.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kötelező betelepítési kvóta, vagy a határvédelem gyengítése helyett az afrikai és közel-keleti országokban kellene segítenie Európának. Ha ez nem történik meg, akkor a következő évtizedekben tízmilliók indulnak meg az öreg kontinensre a jobb élet reményében.

Hangsúlyozta: kontinensünk május végén jövőt választ magának. Arról döntünk, hogy megvédjük-e a keresztény, európai kultúránkat, vagy teret engedünk a multikulturalizmusnak.

Polics József polgármester Szent István örökségének megőrzésére, a május 26-i választás fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen minél több mandátumot szerez a Fidesz-KDNP, annál jobban erősödhet a bevándorlásellenes oldal az EP-ben.