Fotó: gagarin.hu

Bajnoki címet és több dobogós helyezést értek el a komlói diákok a Diákolimpia megyei döntőjén.

Mindössze 1 ponttal maradt el a bajnoktól a Gagarin iskola II. korcsoportos többpróba csapata. Keresztény Buda, Vudi Áron, Bede Brendon, Renner Zalán, Szabó Szilárd, Sebestyén Bence összetételben a csapat a pécsiek mögött a 2. helyen zárta a versenyt. A felkészítésben résztvevő testnevelés-munkaközösség tagjai bizakodnak abban, hogy a minimális különbség miatt a fiúk lehetőséget kaphatnak az országos döntőben az indulásra.

Egyéni összetettben Keresztény Buda végzett az élen, így a gagarinos fiú (felkészítője Kollai Tamás) az országos döntőre készülhet. Egyéni összetettben Vudi Áron (Gagarin) a 4. lett.

Bronzéremmel zárta a csapatversenyt az iskola IV. korcsoportos csapata. Tagjai: Horváth Lénárd, Kaluzsa Erik, Filomela Zalán, Hegedüs Bence, Deák Dániel, Szép Dávid.

Az egyéni döntőkben a legsikeresebb komlói szám a IV. korcsoportos kislabdahajítás volt. Itt a megyei bajnoki címet Rajnai Olivér (Kenderföld-Somág Felkészítője: Ottó György) szerezte meg 68,72 méteres eredménnyel, második Kaluzsa Erik (Gagarin, fk: Kollai Tamás) lett.

Ottó György és tanítványa is az országos döntőre készülhet

IV. korcsoportos távolugrásban Horváth Ferenc (Kenderföld-Somág fk: Ottó György) 532 cm-es eredménnyel a dobogó 3. fokán végzett. Éppen csak lemaradt a dobogóról Hordós Rajmund (Kenderföld-Somág), aki a III. korcsoportos kislabdahajításban ért el 4. helyezést, Horváth Lénárd (Gagarin) pedig IV. korcsoport egyéni összetett versenyében ért el 4. helyezést.