Szeptember 9-15. között rendezik meg Komlón a III. Hét Domb Filmfesztivált. Az esemény első sajtótájékoztatójára Budapesten, az Uráni Nemzeti Filmszínházban került sor.  

A sajtótájékoztatón Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kulturális fejlesztésekért és finanszírozásért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta: kiemelten támogatják az immár harmadik alkalommal megrendezendő filmfesztivált, amelynek megvalósítására idén 7 millió forintot biztosítottak.

Dr.Hoppál Péter miniszteri biztos hiánypótlónak nevezte a fesztivált, amelyen ezúttal Ternovszky Béla rajzfilmrendező lesz a zsűri elnöke. Új tag lesz a grémiumban Reviczky Gábor Kossuth-díjas színművész, mellette a zsűri tagja lesz még Thuróczy Szabolcs színművész.

Magyar Ferenc fesztiváligazgató elmondta: a kategóriák első helyezettjei 300 ezer, a második helyezettek 200 ezer, a harmadik helyezettek 100 ezer forintos díjban részesülnek, míg a diákkategória győztese értékes tárgynyereményeket kap, a fesztivál fődíjasa pedig egy 1 millió forint értékű utazást nyer.

Polics József, Komló polgármestere sikeresnek nevezte a fesztivált, amely évről évre egyre több látogatót vonz Baranya megye második legnagyobb városába.

A versenyfilmek szeptember 9-14-ig láthatók minden nap reggel 9 órától este 21 óráig a Komlói Színház- és Hangversenyteremben.