Id. Bertaldó József és fia, Ifj. Bertaldó József órások munkásságának elismeréséül avattak emléktáblát a Tröszt-épülettel szemben található egykori Órásműhely épületének falán.

Az egykori órásműhely helyére költöző Goldián Ékszer tulajdonosai, Fábián Róbert és Fábián-Todenberg Lilla, valamint a Bertaldó-család és az önkormányzat példaértékű együttműködésével valósulhatott meg annak az emléktáblának kihelyezése, amely emléket állít Bertaldó József és fia, Ifj. Bertaldó József órásmesterek munkásságának.

Az emléktábla-avatáson Polics József polgármester hangsúlyozta, hogy ez az egyetlen olyan fennmaradt ház Komlón, amelyben nemcsak kisipari tevékenység folyt, hanem otthonul is szolgált. A cél az volt, hogy megmaradjon az épület a következő évszázadnak örökül, megmutatva, hogy Komlón az 1900-as években, a bányászat mellett éltek vállalkozó családok is, akik szintén hozzátettek városunk fejlődéséhez. Ilyenek voltak az órásmester Bertaldók, akiknek munkássága egybefűződik a város félévszázados múltjával.  

A Bertaldó-család nevében Bertaldó Imre köszönte meg az együttműködést a jelenlegi tulajdonos Fábián-családdal; megnyugvásának adott hangot, hogy az épület jó kezekbe került, s ahogy korábban, a jövőben is üzletként működik tovább. A Pécsi út 2. alatt található – nemrég felújított – épületben a Goldián Ékszer kínálja termékeit.