Komlói középiskolák, valamint a pécsi Kodály gimnázium is részt vett a Komlói Bányász Horgász Egyesület első alkalommal kiírt Ifjúsági Horgász Csapatversenyén.

Az első ízben megrendezett verseny kézzelfogható eredménye a KBHE és a Pécsi Szakképzési Centrum Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma között létrejött megállapodásnak, amely a fiatalok szabadidős tevékenységének tartalmasabbá tételét célozta meg.

A Nagy László Gimnázium, a PSZC Komlói Szakgimnáziuma, a PSZC Komlói Szakközépiskola és Szakiskola vett részt a versenyen. Rajtuk kívül a pécsi Kodály gimnázium – komlói tanulójának kötődését kihasználva – is indított csapatot.

A jó időben lezajlott – a Mecsek Pizzéria által támogatott – versenyen összességében kicsivel több, mint 6kg halat szákoltak a középiskolások, köztük ponty és amur is akadt horogra.

Eredmények: 1. Gondoss Szilárd és Sasvári Bendegúz – Kodály Pécs (2760g) 2. Kreka Tamara, Silye Alexandra és Horváth Dorottya – PSZC Komlói Szakgimnázium (1640g) 3. Bognár Gergely és Nagy Dávid – PSZC Komlói Szakközépiskola és Szakiskola (1360 g) 4. Szpatár Hanna és Gál Szabolcs – Nagy László Gimnázium, Komló (365g)

Kiss Attila, a KBHE versenyfelelőse emlékeztetett arra, hogy legközelebb május 25-én a hagyományos gyermeknapi versenyükre kerül sor Sikondán.