Szórakoztató játékkal szerezte tizedik győzelmét a Sport36-Komló. Kilvinger Bálint együttese a sereghajtó Vecsés elleni 8 gólos sikerrel búcsúzott a szurkolóktól. Jövő pénteken Egerben zárja a bajnokságot együttesünk.

Ünnepi hangulatban kezdődött a találkozó. A komlói kézilabdaklub három ikonjának, Kilvinger Bálintnak, Nagy Zoltánnak és Péter Szabó Dávidnak köszönte meg a szakosztályvezetés és a közönség a klubért vállalt – évtizedekben mérhető – áldozatot. A kivételes pályafutásért, a ma már kiveszőben lévő klubhűségért az elismerést Szigeti Szabolcs ügyvezető igazgató és Polics József polgármester adta át az érintetteknek.

Igor Marković egy gyors góllal fokozta az ünnepi hangulatot. A gólkirályi címért is versenyben lévő montenegrói szélsőnk úgy szerezte első három gólunkat, hogy szinte minden válfaját bemutatta a góllövésnek. Indulásból, hétméteresből és befutásból is bevette az egyébként kiváló napot kifogó Kránitz kapuját.

6-2-es vezetésünk után úgy tűnt, a vendégek is megtalálták góllövő kezüket. Az egykori komlói Újvári is betalált, de sok örömük nem lehetett, mert Granić ismét a jobbik formáját hozta.

Ekkorra már 5-6 gólos komlói vezetés állandósult a mérkőzésen. Ahogy az angoloknál az ötórai tea, úgy nem maradhatott el Kilvinger Bálint 25. perc körüli időkérése.

A félidő két nagy komlói lehetőséggel zárult. Marković nyesett hetese előbb Kránitz kezében akadt el, majd slusszpoénként ugyanő szerezhetett volna gólt a lefújás pillanatában, de csavarását Kránitz bal lábfejjel hatástalanította.

A szünetben is marad ünnepelni való. Ekkor adták át a III. osztályú korosztályos bajnokságot megnyerő második számú ifjúsági csapatunknak az aranyérmeket.

13-8-as komlói vezetésről – egy sikertelen Marković-Jerković kínai figurával – indult a második játékrész. De nem tudta kihasználni ezt a Vecsés. Granić kétszer is ziccert fogott. Majd percekkel később – az utolsó komlói mérkőzését játszó – Branislav Obradović klasszikus mozdulattal „küldte el” a fél vendégvédelmet, góljával már 16-10-et mutatott az eredményjelző.

Ahogy nőtt a különbség a két csapat között, úgy vált egyre látványosabbá a játék – igaz, a támadás-befejezések hagytak kívánnivalót maguk után mindkét oldalon.

A csereként beállt Đurđević két hetest is megfogott, ennek is köszönhetően, 7-8-gólos előnyünknél Kilvinger Bálint a fiatalokat is harcba küldhette. Egyszerre léphetett pályára a Hoffmann, Manojlovity, Sunajko, Gajdos, Szkokán ötös fogat.

Már javában szólt a vastaps a nézőtérről, amikor Sunajko lövésre szánta el magát. Utolsó másodperces, talpról eleresztett labdájával beállította 29-21-es végeredményt.

K&H Kézilabda Liga 25. forduló:

Sport36-Komló – Vecsési SE 29:21 (13-8)

Komló, Városi Sportközpont 700 néző V: Paska, Vastag

KOMLÓ: GRANIĆSzkokán 3, Obradović 2, Petičević, KATZIRZ, JERKOVIĆ 6, MARKOVIĆ 9/3 Csere: Đurđević (k), Selymes (k), Balázs S. 2, SUNAJKO 5, Grünfelder, Manijlovity, Gebhardt, Hoffmann 2/2, Gajdos Vezetőedző: Kilvinger Bálint

VECSÉS: KRÁNITZ – Takó 3, Marczinkó 2, Győrfi 3, Lendvay, Újvári 2, VÍZLER 5/1. Csere: Vitáris (kapus), Vojnovics 1. SIMÁNYI 4, Antal, Haszilló 1. Edző: Damir Sztojanović

Az eredmény alakulása:10.p 6-2 20.p 10-5   40.p 19-12  50.p 22-17

Kiállítások: 6, ill. 2 perc  Hétméteresek: 7/5, ill. 4/1

A tabella: … 7. Dabas 21p  8. Sport36-Komló 21p 9. FTC 20p  10. Budakalász 16p …