Régi és új tanodásokkal, művészeti kiállítással körbeölelve ünnepelte 15. születésnapját a Belső Tűz Egyesület a Közösségek Házában.

„Az elmúlt 15 esztendőben 160 gyerek fordult meg a tanodában. A szülőkké cseperedett egykori diákok szakmával, iskolai végzettséggel kerültek ki a nagybetűs életbe. A célunk, hogy a jelenkori generációk is kellemes, kulturált közegben zárkózhassanak fel az oktatási rendszerben” – hangsúlyozta Tomics Annamária egyesületi vezető a Közösségek Házában rendezett születésnapi rendezvényen.

Meghívott vendégeivel és tanítványaival ünnepelt az egyesület. A fülnek több népzene, a szemnek számos kiállító – Árgyelán György, Dr. Orsós Anna, Kalányos Ferenc, Kalányos Terézia, Orsós Anna-manna, Ráczné Kalányos Gyöngyi és Rott József – alkotása kedveskedett. Festmények, fényképek, fémszobrok és beás fordítású művek vették körbe az ünneplőket.

Polics József kalapot emelt az egyesület másfél évtizedes munkája előtt. Ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta: a cél, hogy a minél több gyermeken tudjon segíteni a tanoda a jövőben is. Az ország és városunk egyaránt jó példa a sokszínű nemzetiségek együttélésére. Mint mondta, minden nemzetiségnek tovább kell örökíteni a rájuk jellemző mintákat, nyelvezetet, zenét, táncot, színhasználatot.

Tomics Annamária egykori és jelenlegi kollégáknak, segítőknek is megköszönte azt a munkát, amelynek köszönhetően ezt a születésnapot is megélhette az egyesület.

A kiállítás-megnyitót követően tortaevéssel és kötetlen beszélgetéssel folytatódott az ünneplés.