Jelenleg a napok óta tartó esőzés nehezíti a szakemberek dolgát a városban, azonban több helyszínen jól haladtak a munkálatokkal a rossz idő beköszönte előtt is.

A vásárcsarnok mellett kialakításra kerülő parkolókat szegélyező gabion támfal harmadik emelete is elfoglalta a helyét. A domboldal tereprendezése folyamatban van. Az épület mögötti támfal egy későbbi munkafázisban nyeri el végső formáját, mivel a domboldal földmunkái miatt majd részlegesen le kell zárni a Szilvásba vezető utat.

A vásárcsarnok épületében az új boltok falai a helyükön állnak, a munkálatok a víz-, a villany- és szennyvízvezeték kiépítésére koncentrálódnak. A kültéri munkák során az arra járó komlóiak az épület szigetélését, illetve a közművek kiépítésének folyamatát láthatják. A héten a garázsok körüli csapadékvízelvezető rendszer kialakítása is megkezdődik.

A garázssor közvetlen környezetét az önkormányzat rendbe teszi, ugyanakkor arra kérik a tulajdonosokat, hogy amennyire forrásaik engedik, hozzák rendben ingatlanuk állapotát az összkép érdekében.

A tervek szerint a héten elkészül – a forgalmat nehezítő munkálatok közül – a csapadékcsatorna-gerinc a Mórcz Zsigmond utcában. Ezzel azonban még nem „lélegezhet fel” a környék: a távfűtési lírák feltárása és a csapadékvíznyelők építése további türelmet igényel a lakosoktól.

A Mikszáth Kálmán utca elkészült, az utolsó simításokat végzik a szakemberek. A forgalom megindult, a parkoló gyephézagaiban kezd szárba szökkenni a fű. Az aszfaltozást követően a Névtelen utca is az elkészült tételek között fog szerepelni.

A Móricz Zsigmond- és a Mikszáth Kálmán utca közötti rekreációs területen szintén a tereprendezés, valamint a kültéri bútorok kihelyezése van hátra. A játszótér rekortán borítása elkészült, a játékokat kihelyezi a kivitelező, azonban a hivatalos átadó ünnepség előtt mindenki csak saját felelősségére használhatja a játszóteret.

Szintén ezen a héten áll neki a kivitelező a Petőfi tér új burkolatának lerakásához. Egyik felét májusban, a másikat júniusban alakítják ki. Ezzel párhuzamosan az egykori nyilvános WC helyére kerülő öntözőrendszer víztartályának födémvasalása, betonozása és a föld visszatöltése történik meg.

A Vájáriskola utcában kiépített gyephézagos parkolók merőlegesek: az egyirányú úttest felét – szélességéből kifolyólag – a forgalom, baloldali felét a parkoló autók használhatják halszálkás parkolásra. Az utca alsóbb szakaszán – ahol visszabontották pontatlanság miatt a növénytámfalat – szintén merőleges parkolási rend lesz érvényben. A szakképző előtti területen lévő térburkolat és lépcsősor a héten nyeri el végleges formáját.

Mecsekjánosiban a kálvária kialakítása a befejezéshez közeledik. Hivatalos átadóünnepsége június 8-án 10 órakor lesz.