A szélsőséges időjárás ellenére 28-an kötöttek szereléket vasárnap a Komlói Bányász Horgász Egyesület házi versenyén. Fotó: a résztvevők egy csoportja

5-6 C°-os hőmérséklet és eső fogadta a Sikondán megrendezett házi verseny résztvevőit. Bár az előjelekre hivatkozva többen lemondták a részvételt, így is közel harmincan foglalták el a horgászhelyeket a kisebbik tó partján.

A magas vízállás és az esőtől felkavart víz ellenére jó partnernek bizonyultak a halak. Igaz, többen is „nulláztak” a versenyen, ám a mezőny fele egy-egy nagyobb példánnyal büszkélkedhetett a mérlegelésnél.

Különösen az amurok voltak aktívak, több szép példány is horogra akadt a házi versenyen. A legnagyobb halért járó elismerést ennek ellenére egy pontyot kifogó horgász vehette át.

Az egyesület vezetői az eredményhirdetéskor elmondták, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel – gondolva az időjárás miatt lemaradókra – júniusban újabb házi versenyt rendeznek.

Az amurokon és pontyokon kívül kárászok, keszegek, bodorkák, dévérek akadtak horogra a versenyen, megközelítőleg 54 kilogramm mennyiségben.

Eredmények: 1. Ifj. Mátyus Árpád 6265gr. 2. Ifj. Bede Sándor 5410 gr. 3. Kaluzsa Enikő 5405gr.   A legnagyobb tömegű halat – egy 3845 grammos pontyot Gál János húzott a partra.