A Rokkantak Fantasztikus Klubja egyesület idei legfontosabb rendezvénye az öt éves jubileumuk alkalmából összehívott, fogyatékkal élők találkozója volt.

Sokan bizonyára furának találják az egyesület névválasztását, amely azonban jelzi, hogy a mozgáskorlátozottak csoportjának kezdeményezésére alakult civil szervezet más fogyatékkal élőknek is nyújt közösséget. Így látás- és hallássérültekkel is találkozhatunk a tagok között. A név emellett azt is kifejezi, hogy ezek az emberek többnyire milyen jól kezelik azokat a nehézségeket, amelyekkel nap mint nap meg kell küzdeniük. Szabó Attila elnök tájékoztatása szerint létszámuk már negyven főre emelkedett Komlón, de vannak tagjaik Magyarszéken és Hosszúhetényben is.

– Az 5 éves évfordulónk jól sikerült rendezvényén kívül a 2010. évi programjaink között volt farsangi bál, gyógyfürdők látogatása, a súlyos mozgásszervi betegeket horgászni hívtuk és örültünk, hogy ki tudtuk mozdítani őket az otthonaikból – meséli a jubileumi esztendőben történteket. – Sikeresek voltak az internet-tanfolyamaink is, hiszen “a gép előtt mindenki egyforma.” Aktívan részt vettünk a városi rendezvényeken, koszorúzásokon. Távolabb élő sorstársainkat összefogó szervezetek meghívásainak is eleget téve ismerkedtünk életükkel, fórumokon beszélgettünk a fogyatékosok helyzetéről, lehetőségeinkről. Vannak érdeklődők, akik nem tagjaink, de keresik tanfolyamainkat, távoktatásainkat, illetve a távmunkában szeretnének részt venni – bár ez még gyerekcipőben jár.

– A kitűzött célok folyamatosak, a városlakók érdekeit ugyanúgy képviseljük, mint tagjainkét, így munkánk a szociális szférában nagy segítséget jelent – folytatja Szabó Attila. – Bevezettük az egészségnapunkat, a krízishelyzetben lévőket pedig dr. Szipli Szilvia patronáló orvosunk segíti át a nehézségeken – ezért ezúton is köszönetet mondok neki.

Az egyesület – melynek élén újabb négy évre bizalmat kapott a jelenlegi elnök – minden érdeklődőt vár keddenként 14 és 17.30, valamint csütörtökönként 15 és 17.30 között a Kossuth Lajos utca 115. alatti irodájában, de a www. rokifanklub.fw.hu honlapon is további információkkal szolgál.