A Natali Lamoroux, az Eragny – Komló Testvérvárosi Kapcsolat Barátai Egyesület vezetőjének kíséretében 32 fős delegáció tölthetett egy hetet városunkban.

A mostani csoportban több olyan francia fiatal érkezett Komlóra, akik korábban még nem jártak városunkban. A francia diákokat – a hagyományokhoz híven – komlói családok fogadták, majd kísérték a hét programjaira.

Francia vendégeink színes programokon vettek részt az itt töltött idő alatt. A látnivalók között szerepelt az abaligeti cseppkőbarlang, a gemenci kisvasút, a kárászi fazekasműhely felkeresése. A diákok Orfű, Siklós, Budapest, Szászvár és Pécs látványosságait is megtekinthették.

Francia barátainktól a Közösségek Házában megtartott búcsúesten köszöntünk el. Polics József polgármester elismerően szólt erről a 26 éves kapcsolatról és ajándékkal búcsúzott a delegációtól.

Az eragny-i küldöttség képviselői kiemelték a fogadó családok és az önkormányzat fontosságát ebben a kapcsolatban, hangsúlyozták a jó viszonyt, és várják a komlói diákokat októberben városunkba.