Tragikus hirtelenséggel elhunyt Takács Zoltán, a DÖKE Komló szektorlabda játékosa.

Zoli alapítótagja volt a komlói gombfoci szakosztálynak, 1975-ben kezdte a versenyszerű játékot a klubban. Töretlenül fejlődő játéka volt az alapja klubunk NB I-be kerülésének, majd ott egyre eredményesebb szereplésének. Csapatban mind a 6 komlói bajnoki cím megszerzésében meghatározó szerepet játszott. Egyéniben csúcsra 2008-ban ért, amikor a magyar válogatott tagjaként Európa-bajnok, egyéniben EB-bronzérmes lett.

Számos egyéni és páros versenyen szerzett érmeket és kupákat. A gombozók között az eredményesség mellett példa értékűen sportszerű játékával emelkedett ki a mezőnyből és vívott ki magának tiszteletet sporttársai, ellenfelei szemében. Kedvenc futballcsapata mezét viselték gombfoci játékosai, a Crvena Zvezdáét, egyedi köténye is piros-fehér volt, a belgrádi klub címerével – a kedvenceit Zoli még a ’71-es komlói KEK mérkőzésen szerette meg.

Segítőkész, önzetlen odaadásával építette a komlói gombfoci közösséget családias klubbá, baráti társasággá az évek folyamán. A család és a hozzátartozók gyászában osztoznak Zoli csapattársai, mély együttérzésünk kifejezéseként a hétvégi NB I-es csapatbajnokságon, majd a soron következő NB II-es fordulóban játékosaink fekete karszalaggal lépnek az asztalok mellé.

                                                                                              Gyozsán Zoltán