2010. szeptember 1-jén kezdtük meg a tanítást a jelenlegi, Alkotmány utcai épületben. Nem tudtunk azonban „szó nélkül” elválni attól a helytől, ami 53 évig  adott otthont a gimnazistáknak.

2010 júniusában épületbúcsúztató műsorral köszöntünk el a Gorkij utcától.

Az akkori gimnazisták és dolgozók mellett  rengeteg volt diák, tanár  is megjelent tisztelegni a helyszín előtt, és hol megható, hol humoros pillanatokkal emlékeztünk a falak között történt eseményekre.

Ebben a cikkünkben két műsorrészletet ajánlunk a figyelmükbe.

Az elsőben az iskolában akkor legrégebben tanító volt diák, Deli András idézi fel és hasonlítja össze diákkori és tanári tapasztalatait. Felejthetetlen beszédét folyamatos nevetés, olykor taps kísérte: hangulatos emlékképei a legkellemesebb és érdekesebb eseményeket hozták elő.

A második felvételen fiatalabb generáció jelenik meg. 1998-ban alapította a Dantons zenekart néhány akkori gimnazista, majd már Mandragóra néven egy csodálatos Pilinszky-estet tartottak. (Ezen az előadáson Harka Jenő tanár úr és Horváth Péter szavalt.) A gimnazisták, akiknek a nevéhez fűződnek a színvonalas produkciók: Józsa Tamás, Gotthardt Viktor, Szolnok Tamás, Feuerstein Réka, Jakab Gergely, Gál Emőke, Pásztó András és Dunai Péter kollégánk. Költők megzenésített verseiből állt repertoárjuk jelentős része. A videón Pilinszky János A szerelem sivataga című megzenésített versét adják elő.

Deli András beszéde:

A Danton együttes műsora: