A Sipos Imréné vezette Belvárosi Nyugdíjas Nőklub műsoros délutánra várta tagjait és meghívott vendégeit, hogy együtt ünnepeljék 30 éves jubileumukat.

A klubnak otthont adó Közösségek Háza igazgatója, Horváth Éva – jó házigazdaként – elsőként üdvözölte a jelenlévők népes táborát. Mint mondta, a klub fontos missziót végez tagjaiért és azokért is, akik ezután találnak rá a közösségre. Kérte, vegyék észre továbbra is a feléjük nyújtott segítségkérő kezeket, mert az idős embereknek különösen nélkülözhetetlen az odafigyelés, hogy fontosak legyenek egy jó közösség számára.

Polics József polgármester köszöntő szavaiban többek között azt emelte ki, hogy dicséret és hála jár a klub eddigi áldásos tevékenységéért, de még további feladatok várnak rájuk, hiszen át kell adniuk tapasztalataikat a fiataloknak, ezzel is segítve a város stabilitását.

Sipos Imréné a 30 tartalmas év történéseiből adott rövid ízelítőt. Felidézte a kezdeteket, amikor 1980 februárjában az egykori Május 1. Műve-lődési Házban, Páll Lajos támogatásával megalakultak; a sok  Anyák napi, farsangi, szilveszteri vidám összejövetelt, a hét éven át töretlenül zajlott Nyugdíjas Szabadegyetem foglalkozásait, a felejthetetlen kirándulásokat. Beszélt a tagok által 1998-ban életre hívott Őszirózsa Tánccsoport máig tartó számos sikeréről, az „Életet az éveknek” égisze alatt létrehozott, színes műsorral fűszerezett „Idősek Napja” rendezvényeiről, és nem hagyta ki jólműködő kapcsolataikat sem, amelyek a város, a megye határain is túlnyúlnak. Külön megköszönte az alapítók kitartó, aktív munkáját.

Természetesen a tagok, a meghívott egyesületek, szervezetek vezetői és a vendégek Sipos Imrénét is elhalmozták virágokkal, ajándékokkal, jókívánságokkal, remélve, hogy kifogyhatatlan energiájával, vezetői irányításával a klub számos további szép évet élhet meg.