Számos szakmával ismerkedhettek meg azok a pályaválasztás előtt álló általános iskolások, akik ellátogattak a kökönyösi szakképzőbe a Szakmák Éjszakáján.

A Pécsi SZC Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szervezésében, az intézményen belül berendezett több állomáson mutatta be az iskola képzéseinek keresztmetszetét oktatóik és diákjaik segítségével.

Az este hat órára érkező csoportok a mintaboltban a kereskedelem fortélyait, a varrodában a varrás technikáit leshették el az oktatóktól. Az állomásokon haladva hegesztő szimulátor segítségével tapasztalhatták meg a tökéletes varrat fogalmát a gyakorlatban. A diákokat elcsábíthatta a friss pékáru illata. Gyúrás, kelesztés és sütés munkafolyamatokkal mutatkoztak be az iskola pék tanoncai az emeleten.

Egy teremmel arrébb a térben való digitális tervezésé volt a főszerep. Saját tervezésű nyúlfigurán dolgozott a 3D nyomtató. Az alagsori tanműhelyekben az asztalos szakmához köthető nútolás, az esztergaműhelyben a pár fokos kúp próbált kedvet csinálni a mesterségekhez.