A József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben állította ki fafaragványait Kovacsics Vilmos és Gyenizse Gábor.

A két helyi alkotó életrajzát Jakab Józsefné nyugdíjas pedagógus ismertette az Értékeink című könyvből, melyben másik 98 helyi alkotó kapott helyet, akikre joggal lehetünk büszkék. 

A megnyitó előtt a Kenderföld-Somág Általános Iskola gitárosai – Kópicz József vezetésével – teremtették meg a hangulatot. A diákok a két alkotótól barackmag faragványokat kaptak ajándékba.

Kovacsics Vilmos alkotó 17 éves kora óta foglalkozik a fa megmunkálásával. A fa iránti szeretetét és az évek alatt felhalmozott tudását minél több embernek szerette volna átadni. Gyenizse Gábor nyugdíjas pedagógus Vilmos bátorítására vágott bele a faragásba 2006-ban. Rá egy évvel már közös kiállítással tudták megörvendeztetni az érdeklődőket. Több településen – Máza, Kárász, Szászvár, Hosszúhetény – mutatták be alkotásaikat, számos díjat és elismerést elhódítva. Munkáikban az ember, a kapcsolatok, az ehhez fűződő gondolatokat állnak a középpontban.

Elmondásuk alapján utolsó kiállításukat nyitották meg a múzeum ideiglenes kiállítótermében, melyet május 4-ig nézhetnek meg a komlóiak.