Rendezvénysorozattal ünnepli a Komlói Református Gyülekezet fennállásának 70 éves és a református templom építésének 40 éves évfordulóját.

A háromnapos programsorozat nyitó rendezvényén Bálint Ferenc grafikusművész és Szabó László szobrászművész kiállítása nyílt meg az egyházközség gyülekezeti termében. A két alkotó életútját Nagy Péter lelkész, a komlói református gyülekezet korábbi vezetője mutatta be az érdeklődőknek. A szakrális témákat is feldolgozó kiállításanyaghoz Beke Beáta gitárjátéka nyújtott ihletett atmoszférát.

Az ünnepi hétvége második napján a gyülekezet egykori tagjai emlékeznek a közösség formálódásáról, majd vasárnap hálaadó istentiszteletre kerül sor. Ezen a napon áldják meg a komlói gyülekezet lelkészeinek névsorát tartalmazó táblát.

A komlói református imaház 1978 decemberére készült el, majd 1979. április 8-án szentelték fel. Az épület megvalósulásában óriási érdemeket szerzett Vizaknai Tamás lelkész, aki a kor szocialista bürokráciájával megküzdve érte el, hogy a közösség Komló belterületén saját imaházhoz jusson.