Komlói tanulók is bejutottak a „Szép magyar beszéd” verseny országos döntőjébe.

A valaha Kazinczy Ferencről elnevezett középiskolában, ma Pécsi SZC Komlói Szakgimnáziumában a tavasz beköszöntét nem annyira a naptár, nem is a meteorológia, főként nem a – gyakran szeszélyes – időjárás jelzi, hanem a „Szép magyar beszéd verseny” megyei döntőjének előkészületei.

Több mint két évtizede március első hetében itt találkoznak, és mérik össze tudásukat a megye középiskoláinak anyanyelvüket szerető, szépen olvasó-beszélő, szövegértelmezésben ügyes, tehetséges diákjai.

A verseny egy maximum 3 perc időtartamú szabadon választott esszé- vagy értekezésrészlet felolvasásából és egy kötelező szöveg tolmácsolásából áll. Két kategóriában (gimnázium és szakképző iskola) az I–II. helyezettek képviselik megyénket a verseny országos döntőjén, Győrben, áprilisban.

A március elején megrendezett verseny eredményei:

A gimnáziumi kategóriában I. helyezett lett Haraszti Borbála, a Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola diákja, felkészítő tanára Ignáczné Somogyvári Szilvia. II. helyezést ért el Kovács Bernadett a komlói Kökönyösi Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola diákja, felkészítő tanára Ignáczné Somogyvári Szilvia. A III. helyen végzett Hanics Olivér a Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium diákja, felkészítő tanára Petkó Mária.

Gálné Juhász Teréz tanítványaival

A szakképző iskolák kategóriájában I. helyezett Hanzi Áldor Ákos a Pécsi SZC Garai Miklós Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájából, felkészítő tanára Aradi Éva. II. helyezett Erdősi Dániel az AM DASzK, Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma diákja, felkészítő tanára Győrfi-Pósa Andrea. III. helyen végzett Mátis Kinga a Pécsi SZC Komlói Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma diákja, felkészítő tanára Gálné Juhász Teréz.