Eseménydús időszak áll a Komlói Bányász Horgász Egyesület mögött. A küldöttgyűlésén megválasztotta új elnökségi és bizottsági tagjait a szervezet. Kihelyezték az ívófészkeket a mecsekpölöskei tóba.

A Nemzetiségek Házában tartotta meg küldöttgyűlését a horgászegyesület. Az új vezetőség – Bugyi Sándor elnök, Bogdán László ügyvezető elnök, Kiss Józsefné titkár, Gyurkó Gábor, Király József, Dányi Zoltán, Lehőcz Tamás tagok – teljes bizalmat kapott 2024-ig. A felügyelő bizottság elnöke Morber Zoltán, tagjai Tóth Csaba és Érsek István lett, a fegyelmi bizottság elnöke Janisch Zsolt, tagjai Bugyi Zsolt, Huber János, Földvári Krisztián, Bartha László. Versenyfelelősnek Kiss Attilát, gazdasági vezetőnek Hovorka Bélánét választották a következő ötéves ciklusra.

Polics József polgármester is köszöntötte a 660 főre duzzadt horgászegyesület megjelent tagjait. A városvezető Ambrus József, korábbi elnök emléke előtt is adózott, és megköszönte azt a munkát, amivel az egyesület hétről hétre szépíti az önkormányzati tulajdonban lévő tavakat és környezetüket. Megnyugtatott mindenkit, hogy az újonnan elkészült kerékpárút után az önkormányzati teendők listáján van a buszforduló és megálló felújítása a sikondai végállomáson, illetve egy akadálymentes horgászhely megvalósítása is a tervek között szerepel.

Még a tisztújítás előtt lapunk munkatársa elkísérte Kiss Attilát, a KBHE halőrét és versenyfelelősét Mecsekpölöskére, hogy ívófészkeket helyezzenek ki süllők számára. A Magyarországon közkedvelt ragadozóhal ívási időszakban előszeretettel teszi le ikráit ágas-bogas fészkekbe, amelyhez hasonlók kerültek ki a mélyebb part menti szakaszon.

A délelőtt folyamán előkerült a „kétemberes” vaskerék, amelyet a gátzsilipre illesztve a horgászmester leengedte a tóból az iszapot. Az erről készült videónkat jövő héten tekinthetik meg a Facebook oldalunkon.