Mindig különleges jelentőséggel bírnak a bajnokságban a szomszédvárak mérkőzései. Így van ezzel a Komló és a Csurgó NBI-es csapata is. Lehet bármekkora különbség a tabellán a két együttes között, ezeken a mérkőzéseken minden megtörténhet.

Kőkemény mérkőzést játszott ősszel egymással a két csapat. A 27-27-re végződött találkozó magas hőfokát jól érzékelteti a kiosztott két piros lap, amelyből az egyiket a Komlón is megfordult beállós Gafar Hadziomerović, a másikat Katzirz Dávid kapta.

A tavaszi szezon eddig nem úgy sikerült a Csurgónak, ahogy szerették volna. Előbb Gyöngyösön szenvedtek – mondhatni simán – vereséget Toskićék, majd Csurgóról – szurkolói vélemény szerint némi bírói segédlettel – a Dabas vitt el egy pontot. Önbizalom növelő volt ugyanakkor legutóbb mérkőzésük. Markovićékhez hasonlóan a Cegléd otthonában győztek Hanuszék.

Együttesünk egy pokoli sorozat közepén tart. A ceglédi sikert követően a Tatabánya győzött szűkösen Komlón. A szombati csurgói kirándulás után a Telekom Veszprém, majd a MOL-PICK Szeged vizitál városunkban.

Az egészséges önbizalom hangján beszélt a szombati esélyekről Bogdan Petričević, csapatunk Franciaországból érkezett montenegrói játékosa:

„Az utóbbi időben két-három jó meccset játszottunk. Idegenben egyik mérkőzés sem könnyű, ráadásul a Csurgó egy nagyon jó csapat. De, ha tudunk azon a szinten játszani, amire mi képesek vagyunk, akkor elérhetjük céljainkat – mondta Bogdan. Hozzáfűzte, hogy a magyar bajnokság nagyon erős, két kiemelkedő csapata a Veszprém és a Szeged. A többi együttes közel egy szinten játszik, bármelyik képes legyőzni aktuális ellenfelét. Optimista vagyok a szombati meccsel kapcsolatban, arra készülök, hogy elhozzuk a két pontot Csurgóról.”

K&H Kézilabda Liga 20. forduló, 03.23. 18 óra:

Csurgói KK (5.) – Sport36-Komló (8.)

Csurgó, Id. Sótonyi László Sportcsarnok V: Altmár, Horváth

A jegy 1500 forintba kerül. A nyugdíjas és diákbelépő egységesen 1200 forint.