Sajtótájékoztató keretein belül mutatta be polgármesterjelöltjét a komlói ellenzék. A Komló Összeköt elnevezésű összefogás – melynek tagja az MSZP, a DK, az LMP-Új Kezdet, a Momentum, a Jobbik, a Tisztelet Komlónak Egyesület és a Vállalkozók Klubja – Ferenczy Tamást indítja az őszi önkormányzati választáson.

Ferenczy Tamás cégvezetőt, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara komlói szervezetének elnökét, mint polgármesterjelöltet dr. Szakács László, az MSZP elnökhelyettese mutatta be a sajtónak.

Az ellenzéki összefogást, a városvezetés cseréjét az elnökhelyettes Komló megtorpanásával indokolta; mint mondta, Komló jóval lehetőségei alatt teljesít. Új politikával – tapasztalattal és fiatalos lendülettel, más megközelítéssel – többet érhet el a város.

Ferenczy Tamás elsőként köszönetét fejezte ki a bizalomért. A polgármester-jelölt felvázolta azokat a közös pontokat, ami „összeköti” az összefogás szereplőit. Ezek közül első a lokálpatriotizmus, a város iránt érzett felelősség, továbbá a bányászhagyományok megőrzésére vonatkozó törekvés, kiemelt figyelem a kis- és középvállalkozók felé, a szociális érzékenység, csatlakozási szándék az iparfejlesztési programhoz, valamint egy erős városmarketing.

Hohn Krisztina, az Új Kezdet-LMP országgyűlési képviselője is üdvözölte az összefogást. Örömét fejezte ki, hogy hiteles polgármesterjelöltet tudtak állítani, valamint megtalálták azokat a jelölteket, akik megfelelő módon fogják képviselni az ellenzéki szavazókat.Az őszi választásokon 8 körzetben indulnak el a képviselőjelöltek a mandátumokért, a győztesek mellett 3 listáról bejutott képviselő is helyet fog kapni a testületben.

Komló Összeköt egyesület eddig bejelentett képviselőjelöltjei: dr. Barbarics Ildikó (MSZP), Kispál László (DK), Mátyás János (DK), Gerencsér Ágnes (MSZP), Hidegkuti Szabolcs (Momentum), Jurinovits Miklós (LMP-Új kezdet), Jégl Zoltán (Tisztelet Komlónak Egyesület).