A 2010 szeptemberi 21,7-ről október végére 21,8 %-ra, novemberben pedig 21,9-re nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ komlói kirendeltségének adatai szerint. E számok Komlóra érvényesek, a kirendeltség teljes területén ugyanez a számsor 20%, 20,1%, 20,4%.

Visszatérve Komlóhoz: az októberihez képest 7-tel nőtt az álláskeresők száma, mely most 2206. Közülük tartósan regisztrált 793 (itt a növekedés 11 fő), s álláskeresési ellátásban 487-en részesültek (56-tal többen, mint az előző hónapban). Balogh Péter közvetítő szakügyintéző azt is elmondta lapunk érdeklődésére, hogy jelenleg 16-an részesülnek rendszeres szociális segélyben, míg rendelkezésre állási támogatást 931-en kapnak.

A szakember szerint januártól komoly változásra kell számítani. A közfoglalkoztatás rendszerének átalakítása miatt ugyanis decemberben valamennyi közcélú munkavállaló munkaviszonyát meg kell szüntetni, ez pedig a következő időszakban csak a komlói kirendeltség illetékességi területén több mint ezer fővel növeli majd az érintettek létszámát.