Megint csak egy megfoghatatlanul kevés hiányzott. Egy négyperces üresjárat nem fért bele a Tatabánya ellen. Érdekesség: a mérkőzés 21 montenegrói gólt hozott: Vujović 10, Marković 9, Božović 2, Petričević 1, találattal járult hozzá ehhez a statisztikához.

K&H Kézilabda Liga 17. forduló:

Sport36-Komló – Grundfos Tatabánya KC 29:32 (15-14)

Komló, 800 néző V: Felhő, Öcsi

KOMLÓ: Granić – Gebhardt 3, Obradović 3, Sunajko 3, GRÜNFELDER 1, Jerković 4, MARKOVIĆ 9/4 Csere: Đurđević (K), Katzirz, Petričević 1, Manojlovity, BALÁZS S. 1, SZKOKÁN 4, Hoffmann. Vezetőedző: Kilvinger Bálint

TATABÁNYA: SZÉKELY – Pásztor, Grigoras 1, Sipos 1, ILYÉS 2, Božović 2, VUJOVIĆ 10/2. Cserék: Deményi (k), JUHÁSZ 3, Rózner 2, Nagy B. 3/1, Borzas 2, ROSTA 5, Dénes, Vranković 1. Vezetőedző: Vladan Matić

Hétméteresek: 4/4 illetve 5/3 Kiállítások: 14p illetve 12p (Sipos Adrián kizárva a 45.percben)

Meglepetésre kissé tompán kezdett a Tatabánya, amire mi szép hosszú támadásvezetéssel, ráadásul eredményességgel válaszoltunk. Annyira a szánk íze szerint alakultak a dolgok, hogy 8-6-nál Vladan Matić kénytelen volt kikérni első idejét.

Továbbiakban is a taktikusan, okosan játszó csapatunk irányította a játékot. Némi izgalmat Katzirz, majd Dénes kiállítása jelentett. A legemlékezetesebb időszak ezen az estén Marković közel félpályás góljához köthető, amivel 3 góllal is elmentünk a NEXE ellen készülő „bányászcsapat” ellen. Két eladott labdánkból azonban feljebb zárkóztak Ilyésék, de a jó formában lévő Marković pimasz góllal mattolta Székelyt, így maradt kettő az előnyünkből.

Két gyors tatabányai találat után az élet nagy igazságtalansága lett volna, ha vendégvezetéssel zárul a félidő. Ám az utolsó percben Granić – egy lerohanás után – Vranković labdáját felkarral védte, a visszatámadásból pedig Bogdan Petričević talált be – igaz másodjára, így komlói vezetést mutatott a szünetben az eredményjelző.

Alaposan belekezdtek Juhászék a második 30 perc elején. A találkozó 34. percében – a montenegrói Vujović góljával – először szerzett előnyt a vendégcsapat. A 39. percben vettük vissza a vezetést. És ekkor utoljára, Obradović 20-19-re módosította az állást.

A következő négy perc rémálomszerűre sikeredett. Vladan Matić együttese zsinórban ötször volt eredményes, amire nem tudtunk válaszolni. Volt tartás ugyanakkor Szkokánékban. Csereként jobbszélsőnk vezetésével visszajöttünk két gólra, de valahogy nem felénk lejtett a hazai pálya. A kétes szituációkból rendre mi jöttünk ki rosszul, ami felőrölte energiánkat. Ráadásul szerencsénk sem volt; a kapufáról kipattogó labdáinkat a vendégek játszották meg eredményesen. Az utolsó percekben ismét Vujović brillírozott, nekünk csak a szépítés maradt.

A Sport36-Komló nyolcadik a tabellán 17 ponttal, a Tatabánya 30 egységgel a harmadik.